Bielactwo

bielactwo_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Albinizm wśród Czarnoskórych?

Tytuł:Albinizm wśród Czarnoskórych?
Autor:bombastic
12.5.2010, 04:52
Tak mnie zaciekawiła ta choroba, bo ok. my jesteśmy biali, a ta choroba dotyczy też, np. czarnych, bo to musiałoby wyglądać nieźle...

Autor:yeti_D
12.5.2010, 04:52
dotyczy również czarnoskórych, można znaleźć zdjęcia w Internecie, faktycznie wygląda to powiem, dość ciekawie

Autor:urszula
6.6.2010, 17:29
Mam 51 lat od 21 lat choruje na bielactwo, niestety do dnia dzisieijszego nie moge sie z nia pogodzic, codziennie smaruje sie samoopalczami,kupilam zestaw do opalania natryskowego, jak sie posamruje to czuje sie lepiej,ale do xxx NIE MOGE Z TYM Żxxx MI CIEZKO ,MAM NERWICE ..POZDRAWIAM

Autor:inna
16.6.2010, 17:19
tylko zioła mi pomogły...

Autor:
4.11.2010, 21:29
jakie to są zioła

Autor:
7.1.2011, 20:23
właśnie,jakie zioła?

Autor:gosia10129
9.1.2011, 09:43
Na bielactwo choruje od dziecinstwa,nigdy sie nie podalam,dzis smaruje plamy protopikiem i naswietlam lampami uvb311 musze przyznac,ze jest mala poprawa.

Autor:bettersylwia
9.6.2011, 15:45
witam mam 31lat na bielactwo choruje od 11 lat mam plamy wszedzie na rekach nogach buzi opalam sie bardzo szybko i w okresie letnim mam naprawde problem jest mi coraz gorzej z tym zyc nie moge na siebie juz patrzec poradzcie mi cos moze mi sie humor poprawi

Autor:Danka
6.7.2011, 17:25
Hej choruje na bielactwo 14 lat,plamy miałam wszęxxxściowo kolor na twarzy,rękach\'klatki wyrównał się\'.Teraz pojawiły się na bialej skórze brązowe plamy niewiem co teraz?Ogólnie nauczyłam się z tym żyć,Nadal jestem atrakcyjna-akceptuje siebie.......

Autor:rafal
26.7.2011, 00:55
hej ja choruje na bielactwo juz kolo 10 lat ale dopiero zaczynam sie z nim godzic, probowalem juz roznych terapi od smarowania, naswietlania lampami , do przeszczepu naskurka , i chociaz widzialem duzo poprawe , to plamki powrucily . wiec pozostalo tylko nauczyc sie nam z tym zyc:) no chyba ze nauka pójdzie tak na przód ze znajda jakies naprawde skuteczne xxx wszystkich

Autor:MoMynia
4.9.2011, 17:40
Hejka ;) Ja choruje na bielactwo pół swojego życia ;/ mam 22 lata o choruje już od 11 i dość bardzo jest to u mnie widoczne ponieważ zajmuje mniej więcej ok 50% ciała. Przestaje się jednak tym powoli przejmować. ostatnio myślałam nad zrobieniem tatuażu, jednak nie jestem pewna jak osoba wykonująca na mnie ten zabieg przyjmie to że jestem \"dwukolorowa\"

Autor:Kasia
2.12.2011, 00:01
Witam was wszystkich, ja nie choruję na bielactwo, ale za to ,zamaist białych plam, to mam na twarzy czerwone - bo cierpię na atopowe zapalenie skóry. Co Wy na to? :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

bielactwo_ciekawostki

Ciekawostki

Liszaj

Schorzenie niejednokrotnie pojawia się przy stanie zapalnym bądź też marskości wątroby. Czasami pojawia się u chorych na cukrzycę. Jak na razie lekarze nie są w stanie leczyć przyczyn liszaja, tylko jego objawy. W leczeniu bardzo często wykorzystuje się maści sterydowe.

Czy wiesz, że...

Egzema jest ogólnym terminem dla wielu rodzajów zapalenia skóry, znanych także jako wyprysk. Najbardziej rozpowszechnioną formą zapalenia skóry, jest zapalenie atopowe (choć niektórzy, zamiennie też nazywają je wypryskiem). Jednakże, istnieje wiele innych form egzemy i może ona występować u ludzi w każdym wieku, choć najczęściej pojawia się u niemowląt.

Polecamy

Candida
Pod koniec XX wieku wyodrębniła się pewna grupa pacjentów, których zdiagnozowanie nastręczało wiele trudności. Uskarżali się oni bowiem na różnorakie dolegliwości, których objawy można było przypisać do rozmaitych chorób. Kierowano ich więc do różnych lekarzy specjalizujących się w najróżniejszych obszarach.

Archiwum

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym,i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Metamizol jest zalecany do stosowania w silnych stanach bólowych. Nie narażaj swego żołądka, stosuj lek, który szybko się wchłania, jakim jest Pyralgina, która zawiera 500 mg metamizolu.